Megjelent első kötetem, a Hózentróger

5325630_5

Mi történik egy szenvedélyes és zavarodott kamasszal, ha elhúzza a csíkot otthonról és egyedül nekivág a nagyvilágnak? Hogyan éli túl a kalandot, míg külföldön, egy idegen országban, élelem és pénz nélkül csavarog és a szabad ég alatt tölti az éjszakákat?

1990-ben járunk, a rendszerváltás nyarán. Kisváros, valahol az északnyugati határnál. Egy tizenhat éves gimnazista fiú pár nappal a tanév vége előtt elszökik a szomszédos Ausztriába. Autóstoppal indul útnak, a táskájában néhány váltás ruha, könyv, konzervek és cigaretta.

Mindent maga mögött hagy: a családját, ahol nem talál megértésre, az iskolát, ahol hét tárgyból áll bukásra, a barátait és a verseit, amelyeket egy titokzatos szőke lányhoz írt. Csövezni kezd, kényelmetlen helyeken alszik, gyötri az éhség, megküzd a változékony időjárással, miközben mindvégig kísérti a múltja.

Menekülés? Lázadás? Szellemi útkeresés? Őrült szerelem? Serdülőkori identitászavar? Évtizedekkel a történtek után kamaszkori útját felidézve az elbeszélő ezekre a kérdésekre keresi a választ, de az emlékezés hátterében finoman kirajzolódik a közép-európai sors is, hazája és a nyugati világ sajátos viszonya.

A kötet megvásárolható valamennyi könyvesboltban, de személyesen A SZERZŐTŐL IS MEGRENDELHETŐ a novicsjanos@gmail.com címen, vagy itt a facebookon üzenetben, 20% kedvezménnyel, 2000 forintért.

http://www.napkut.hu/…/elok…/novics-janos-hozentroger-detail
https://www.libri.hu/konyv/hozentroger.html
https://www.lira.hu/hu/konyv/tovabbi-konyveink/hozentroger
https://bookline.hu/szerzo/novics-janos/12891626?page=1

Novics János: Hózentróger
Napkút Kiadó, 2019.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.